Борис Гуджунов почина на 74 години след тежко боледуване. Опелото беше в църквата на Централните софийски гробища, съобщи БТА.

"Бяхме приятели и си оставаме приятели - Борето беше голям мъж, колос. Жалко, че оценяваме това, което имаме, когато го изгубим", каза пред репортери Орлин Горанов.
За Янка Рупкина Борис Гуджунов е по-голям от Том Джонс.

Вижте снимки >>

"Много ми е мъчно за Борето, както на всички тук, защото са работили с него и защото наистина беше човек, изключителен приятел, изключително скромно момче, джентълмен. Сигурен съм, че ще ни гледа отгоре и ще се чуди какво още има да ни се случи", каза Стефан Димитров. Той отбеляза, че Борис Гуджунов си е отишъл огорчен от държавата.

"Заслужаваше много, а накрая нищо не получи. Предполагам, че това ще е съдбата на много други от нашия бранш - хора, които наистина са дали живота си в името на това, с което Господ ги е дарил. Не виждам изход, ако нещата не се променят - ветераните един по един ще си отиват, както пее Мишо Белчев", допълни композиторът.

"Не искам да говоря за обидата, с която си тръгна Борето - достатъчно говорихме за това помежду си. Нека сега да си отиде с цветята ни, с обичта ни. И дано песните му да звучат по медиите", каза Богдана Карадочева.

"В Борето до последно живееше чувството за хумор, за приятелство. Мечтаехме си двамата да направим нови песни. Горе на небето вече се събра цял хор от наши колеги - и Мария Нейкова, и Паша Христова, и Боян Иванов, много колеги, с които сме работили. Сигурен съм, че ще продължат да пеят заедно там", каза Развигор Попов.

"Прекрасен и талантлив човек, един от най-големите гласове, които са се раждали. Хората го обичаха и той им даваше цялата си любов от сцената.Такива таланти с големи сърца не бива да си отиват по този начин - огорчени", каза Етиен Леви.

Един от най-добрите български артисти, човек на достойнството и на честта е Борис Гуджунов за Михаил Белчев.

Шоуменът Шкумбата ще запомни Борис Гуджунов с последната му усмивка с тъга. "Отидох да го видя в болницата - беше брадясал, отслабнал, и му казах: "Хайде, Джо Кокър ни чака да грабнем микрофоните!", разказа пред репортери Шкумбата.

"Отиде си едно голямо сърце, един голям приятел. Отиде си обиден. Ние постоянно си приказваме за него и ще продължим да си приказваме. Жалко, че поколението на 25-28 годишните не се сеща кой е", допълни той.