Това стана ден след като прокуратурата отказа да протестира тяхното освобождаване от ареста, а главният прокурор Сотир Цацаров призна, че няма доказателства за това и задържането им е грешка.

В съдебната зала днес стана ясно, че Красимир Методиев все още се лекува, тъй като ден след задържането му здравословното му състояние рязко се влоши, съобщи БТА.

Явиха се другите двама обвинени - Георги Христов и Венцислав Върбанов. Те обаче отказаха да отговарят на журналистически въпроси.

Адвокатът на Георги Христов - Николай Хаджигенов, обясни, че клиентът му все още е обвиняем за опит за убийство, сега просто е на свобода и няма да има мярка за неотклонение, предаде БГНЕС.

По думите му Христов е донякъде бизнеспартньор и приятел на Цветан Василев.

Сигналът, след който започнала акцията, е подаден от охраната на Пеевски. Тезата, че тримата обвини са се интересували от маршрута на Пеевски, се поддържала донякъде и от един от свидетелите Бисер Димов.
Преди години той е работил с охранителите на Пеевски, обясни Хаджигенов.

Защитникът се усъмни в искреността на прокуратурата за грешка.

По думите му скандалните й обвинения
"направили на маймуни" всички, разбили живота на тримата мъже и почти са убили един от тях, съобщи Дарик.

Според защитата "това нещо", което се случило, не може да мине без санкцията на главния прокурор. Адвокатът се позова и на предисторията на разследването - че по искане на прокурор и с решение на съда тримата мъже са били подслушвани седмици, снимани, проследявани, и пак с решение на прокурор от Софийска градска прокуратура са били в ареста за 72 ч., предаде БНР.

По думите му това било поръчково дело, а в такива случаи прокуратурата типично преквалифицирала обвиненията.

"Прокуратурата у нас има трайна тенденция да проявява небивала фантазия. Аз предлагам да почнат да пишат книги на тази тема, ще им се получат определено нещата", заяви Хаджигенов.

Той не изключи възможността с клиентът му да съдят държавата дори в Страсбург.

"На мен ми прави впечатление, че той (Делян Пеевски) се изживява като Исус, защото е възкръснал. Явно е убит, възкръснал е и сега сочи убийците си", добави адвокатът.

Акцията се отразила на бизнеса на тримата, каза още Хаджигенов и отрече твърдението на Пеевски, който заяви, че адвокатът е близък на Цветан Василев.

Следва решението на прокуратурата - дали да прекрати окончателно разследването срещу тримата, или да преквалифицира обвиненията им.

Анкета: Какво стои зад обвинението по случая ''Пеевски''?