Това съобщиха от Софийската градска прокуратура, след като е било получено уведомление от гръцките власти за ареста, извършен на 15 януари т.г. 

Стоянов се издирва по издадена Европейска заповед за арест за изтърпяване на наказание от 10 години „лишаване от свобода“, потвърдено и от Върховния касационен съд. Присъдата е влязла в сила на 18 април 2016 г., но Петър Стоянов е изчезнал.

Марина и Веско Анчови са нападнати от 7 души в дома им в софийското село Чепинци на 31 януари 1998 година. Двамата са вързани и жестоко малтретирани, а двете им дъщери - на 11 и 16 години, изнасилени пред очите им. След това бандата изчезва с над 90 000 лв. от спестяванията им.

Чак на 18 април 2016 г. Върховният касационен съд (ВКС) излезе с окончателна присъда - по 10 г. лишаване от свобода. В затвора обаче влязоха само двама от от тях - 46-годишният Борис Маринов и 44-годишният Димчо Димов-Полицая. 
Останалите осъдени - Петър Стоянов, на 39 г., Цветко Ненов, на 42 г., Димитър Николов-Бомбата, на 48 г., и Божидар Методиев, на 52 г., бяха обявени за издирване. 

Последният, който е изнасилил момичетата - рецидивистът Ивайло Рангелов-Джинката, пък беше застрелян още на 11 май 2005 г. в жк “Люлин”. 

При задържането на Петър Стоянов от гръцките власти е установено, че той ползва чужда самоличност и е направил неуспешен опит да премине на територията на Италия, допълниха от прокуратурата. Предстои предаването му на българските власти.

От съучастниците му все още е на свобода Димитър Николов, за който е постъпила информация, че намира на територията на Сърбия и са предприети действия по екстрадицията му.