Бизнесменът е обвинен в това, че на 14 април т.г. при управление на лек автомобил „Ауди Q7“ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на момченцето, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Пъков, който се оказа рецидивист на пътя, навлязъл в платното за насрещно движение, където блъснал Петьо и го влачил около 70 м. Детето загина на място. Очевидци на трагедията разказаха, че мъжът е карал мощното возило с над 100 км/ч.

От държавното обвинение обаче съобщават, че в хода на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал джипа си в населено място със скорост от 78 км/ч., като по този начин значително е превишил максимално допустимата скорост от 50 км/ч.

Наред с това, Пъков не е изпълнил и задължението при приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, да намали скоростта, а при необходимост и да спре.

Според прокуратурата настъпилото пътно-транспортно произшествие, при което загина Петьо, е пряка последица от посочените нарушения на правилата за движение, допуснати от Пъков.

След внасянето на обвинителния акт се очаква Окръжният съд в Пазарджик да насрочи дата за процеса.

Цветан Пъков е в ареста за постоянно. Мярката му за неотклонение бе потвърдена окончателно на 23 април от Апелативния съд в Пловдив.