Протест в София и още няколко града в страната срещу застрояването на Черноморието. Повод за недоволството е заповедта за защитена зона Камчия, за която през януари отпадна забраната за строителство, съобщи БНТ. 

В столицата протестът започна пред паметника на Алеко на булевард "Витоша" , премина край Министерския съвет, Парламента и стигна до Орлов мост.

Протестиращите настояват за забрана на застрояването в района на Камчийски пясъци. Освен това искат да се отменят заменките в района и да се възстанови статута на имотите като публична държавна собственост.

Настояват и за актуална карта, отразяваща всички дюни по българското Черноморие и не на последно място - спиране и премахване на строежите на Алепу и в местността Поляните край Синеморец.

От регионалното министерство заявиха за "По света и у нас", че вносител на решението на Министерския съвет, с което през 2005 г. територията защитена зона "Камчийски пясъци" е изключена от актовете за изключителна държавна собственост, е тогавашният министър на земеделието.

Оттам уточняват, че министрите на земеделието и на туризма трябва да се произнесат за промяната на предназначението на пясъчните дюни и едва след това регионалното министерство има правомощията да утвърди новите актове за изключителна държавна собственост за съответния плаж.