Протестиращите блокираха Орлов мост към 21,00 часа. От Съдебната палата те се отправиха към Народното събрание, където скандираха "оставка" и "Пазите Доган". Изпяха и химна.

Протестът тръгна от президентството в защита на Румен Радев. Той е под надслов "Да защитим президентската институция от мутренския модел на управление". 

Преди 19 часа държавният глава Румен Радев слезе при протестиращите заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

"Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата, която мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии", заяви пред гражданите държавният глава.

На протеста присъстваха и лидерът на БСП Корнелия Нинова, лидерът на "Да, България" Христо Иванов, както и бившият омбудсман Мая Манолова, лидерът на АБВ Румен Петков. 

Гражданите се събраха пред президентството, след като там по-рано се проведе акция на прокуратурата. Извършиха се обиски на кабинети в сградата и арести на двама високопоставени служители. Това са секретарят на държавния глава по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, арестуван по разследването за търговия с влияние и президентският съветник по сигурността Илия Милушев, който пък беше задържан по разследване за разгласяване на държавна тайна.

След 21:30 ч, протестиращите решиха да се върнат обратно към Народното събрание, а след това се насочиха отново към президентството. 

Движението на Орлов мост обаче не беше пуснато.

Бившият министър на правосъдието Христо Иванов на протеста

Мая Манолова на протеста пред Съдебната палата


Към 22,21 часа протестиращите отново се върнаха пред Министерски съвет, където скандираха "Мафия" и "Оставка". 

Малко след 22 часа движението на Орлов мост беше възстановено, а протестиращите започнаха да се разотиват. 

Очаква се да има протест и утре в 17,00 часа, като сборният пункт отново е пред президентството.