Това съобщи БТА, като се позова на източници от прокуратурата. Софийската градска прокуратура е препратила делото на Районната прокуратура за доразследване с указание да бъдат разпитани нови свидетели. Ще бъде извършен нов разпит хора, които вече са дали показания. Ще бъдат проверявани и разпечатки от телефонни разговори.

Трупът на Ахмед Емин - началник на кабинета на Доган, беше открит на 17 октомври 2008 г. в сграда на ул. "Беловодски път" в столичния квартал "Бояна" - така нареченият Сарай на лидера на ДПС. Първоначалното разследване доказа, че Емин се е самоубил, беше намерено и предсмъртно писмо, адресирано до баща му.

Разследването за смъртта Емин е с гриф "Секретно", заради оперативното проучване на ДАНС, което беше направено по случая. По делото бяха разпитани 85 души и направени 20 експертизи, които изключват всякаква версия за каквото и да е давление или опит за въздействие върху Ахмед Емин. Според експертите, секретарят на Доган е написал лично предсмъртното си писмо в централата на ДПС в спокойна атмосфера. Те са доказали, че е бил силно отдаден на каузата си до степен, че се е самоиндентифицирал с нея. Не е имал длъжност в ДПС, а бил отговорник на кабинета на Ахмед Доган.

Емин се е застрелял на ниво 4 - на стълбището в сараите в Бояна. Спусъкът е дръпнал сам, а решението бил взел предварително. По пистолета "Глок" е имало само генетични следи от него. Експертите не са изяснили с кой пръст е дръпнал спусъка при особения захват на оръжието, защото самата материя на дръжката не позволява оставянето на отпечатъци. Установено е обаче, че Емин е стрелял с дясната си ръка, от упор в слепоочието.