Тежкият инцидент станал около 18.30 часа вчера, когато 59-годишният служител в Агенцията по рибарство и аквакултури в Русе Сашко Митев бил на риболов с двамата си сина.

Над града обаче започнала буря със силен вятър и градушка и опитът на рибарите да избегнат огромните вълни се оказал неуспешен. Водата напълнила лодката и въпреки усилията на тримата мъже да я изгребат, тя се преобърнала и ударила в близките скали. Бащата успял да достигне до брега, но не помни нищо от случилото се. Други рибари, които били наблизо са алармирали полицията.

В 19 ч. екипи на Гранична полиция са започнали издирвателни действия, които продължават и в момента. Тялото на по-големия син на Митев е открито на камъните на зимовника за кораби край Русе. Екипите продължават да претърсват района, но все още не е намерено тялото на другия син.

Според очевидци бурята се е разразила много бързо и пластмасовата лодка не е успяла да достигне българския бряг. Рибарите са направили опит да се прикрият от силния вятър и вълните между закотвени в румънски териториални води секции, но фатална трета вълна е потопила лодката.

Последна актуализация на 19 юли в 11.36 ч.