Въведено е временно ограничение за движение с вериги на превозни средства до 12 т по третокласни пътища в област Смолян, съобщи пресцентърът на агенция "Пътна инфраструктура".

МПС до 12 т трябва да се движат задължително с вериги през проходите "Рожен", "Превала" и "Печинско" поради снеговалеж с висока интензивност и отрицателни температури.

Ограничението е движение по следните републикански пътища:
- III-861 от граница с ОПУ Ц Пловдив до Рожен;
- III-863 Соколовци-Момчиловци-Баните;
- III-8612 Рожен - Национална астрономическа обсерватория;
- III-8631 Момчиловци в местност Момина вода.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ Ц www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Възстановено е и движението за МПС над 12 т от 69-ти км до 188-ми км на АМ Тракия в двете посоки.

В София във връзка с валежите от сняг тази нощ са извършени обработки на всички улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, общински пътища, мостове, основни улици в кварталите, стръмни участъци, както и на Южната дъга на Околовръстен път, съобщи пресцентърът на Столична община.

Общо 176 снегопочистващи машини са извършили обработки във всички 24 райони на Столичната община. Изпълнени са обработки със смеси срещу заледяване, както и снегопочистване и избутване на снрежна маса.

В природен парк Витоша са опесъчени двата пътя Драгалевци- Алеко и Бояна-Златните мостове.

Продължава работа на снегопочистващата техника в райони като "Овча купел", "Витоша", "Триадица", "Искър" и др. Почистват се и прилежащите пространства на спирките на градския транспорт.

Най-обилен е бил снеговалежът в планинските райони. Очаква се през деня валежите да спират.

В момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Напомня се на всички шофьори да карат със съобразена скорост и автомобили, оборудвани за движение при зимни условия.