Само съседите на Янек Миланов дойдоха на протеста срещу директора на Районно управление на полицията Борислав Динев, предава struma.bg.

Организаторът на протеста - юристът Любомир Авджийски, зададе въпроси на шефа на полицията в града Борислав Динев, който каза, че ще даде отговор само на близките на изчезналия Янек Миланов.

Тъй като дори и братът на Янек Миланов - Марио, не дойде на протеста, Динев се прибра в кабинета си.

Според хората полицията в Дупница е закъсняла с действията си по разследването, след като е получила сигнал за изчезването на Янек Миланов. Те смятат, че полицията не е работила активно в първите часове, което може да се окаже фатално за самото разследване.


Любомир Авджийски носеше малък плакат "Дупница без мафия".Той заяви, че дупничани не са излезли на протест, защото се страхуват от мафията, която е и в Районното управление на полицията.

"Продължавам да се надявам, че усилията на полицията ще дадат успех и ще имаме резултат", каза братът на Янек - Марио Миланов.

По думите му има хора в полицията и прокуратурата, които не са си свършили или погрешно са си свършили работата и трябва да си понесат последствията.

"Уверявам гражданите на Дупница, че в нашите действия няма никакво закъснение. Ако има близки на братята, нека да заповядат да разговаряме", заяви началникът на РПУ-Дупница Борислав Динев.

Вчера от прокуратурата в Кюстендил удължиха срока на разследването на случая с изчезването на Янек. Беше проведена и поредна полицейска операция по издирване в района на село Крайници.

Миланов изчезна преди близо два месеца. Следите на 43-годишния мъж се губят, след като се е качил в автомобила на своя съгражданин Васил Капланов- Каплата.