В 13.50 часа “Рено Клио”, управлявано от 37-годишната Мария Павлова от село Огняново, община Гърмен, спускайки се от Предел посока Симитли, на остър ляв  губи управление, качва се по ската, завърта се и се удря челно в движещия се посока Банско буса “Фолксваген Транспортер”, управляван от Георгиев, предаде БГНЕС.

Колкото и добър слаломист да бях, нямаше как да избегна този удар”, разказа  33-годишният от участника в последните четири зимни олимпиади, който за късмет  е невредим след сблъсъка.

При инцидента обаче има ранени. С две линейки на спешните центрове в Симитли и Благоевград към благоевградската болница бяха транспортирани Павлова, която пътувала сама в “Рено”-то, и спътникът на Стефан Георгиев, който се возел на предната седалка.
Чудо е, че жената оцеля”, коментира скиорът.

След катастрофата движението през прохода Предел и в двете посоки - към Симитли и към Банско, беше затруднено, тъй като двата автомобила останаха на пътното платно. Колите се пропускаха на етапи, но големи задръствания нямаше.

През май миналата година в катастрофи загинаха бившият шампион по лека атлетика Александър Комаров и автомобилният състезател Йордан Иванов - Сапата. Няколко месеца по-късно на пътя смъртта си намериха и двама млади български сумисти.