Съдът прие искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка „задържане под стража” за обвиняемия поради това, че вижда налице доказателства, че е автор на извършеното престъпление и може да извърши ново престъпление, предаде "Фокус".

Петното е обвинен в закана за убийство. На 6 юли 2013 година, около 18 часа, на територията на палатков лагер, разположен между сградата на Народното събрание и градинката на СУ "Свети Климент Охридски", Миланов е отправил заплаха към Боряна Георгиева с думите: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата". Това е било потвърдено от четирима свидетели.

Преди съдиите да се оттеглят, за да вземат решение за промяна на мярката, Бисер Миланов обясни, че никога не е използвал подобна реплика – „Да я убия”, че това е било майтап, и че тази реплика е казана от друг.

Според него, случващото се е политическа репресия. Миланов допълни, че „прокуратурата е една престъпна група, която произвежда още престъпления”.

Петното се обърна към магистратите с думите: „Искам да бъда незабавно освободен, защото лишавате децата ми от баща”, а след произнасянето им отново закрещя: „Това е животът в България, какво толкова съм направил? Една дума не съм казал”.

Бисер Миланов се разследва и за хулиганство, заради отправени заплахи към журналисти от bTV, за което бе сезирана Софийска районна прокуратура.