Злополуката е станала по помощен път край язовир "Цанков камък" около 9.30 часа днес. Товарен автомобил, превозващ пръст от обекта излязъл от трасето и паднал по стръмния участък, предаде БТА.
След неколкократно преобръщане камионът паднал първоначално върху новия, а след това и върху стария път, който ще бъде потопен от язовирните води.
44-годишният шофьор Валентин Тарашев е починал на място.

Екип на полицията изяснява причините за тежкия инцидент и за това защо камионът е напуснал черния път, по който се движел. Комисар Кирил Хаджихристев отбеляза, че е цяло чудо, че при инцидента няма други пострадали хора, имайки предвид, че камионът се претърколил и през новия главен път Девин-Кричим, по който редовно пътуват автомобили, предаде "Фокус".

В района на "Цанков камък" в момента се извършват довършителни дейности около язовира, чието запълване с вода вече започна. До края на годината дългият 17 километра язовир трябва да бъде напълнен, за да захрани 80-мегаватовия ВЕЦ.  "Цанков камък" е най-големият язовир, строен в България от средата на 80-те години.

Проектът беше забавен с две години заради сроежа на стената и заради допълнителни геоложки проучвания. Сега строителите уверяват, че ще спазят срока до Нова година, а от следващата ВЕЦ-а ще произвежда ток.