Обвиненията срещу Цветанов на този етап са за неупражнен контрол при цялостната организация при използване на специалните разузнавателни средства.

Това безусловно е негово задължение по Закона за специалните разузнавателни средства и в резултат, на което други длъжностни лица са извършили престъпления, каза Сотир Цацаров.

До този момент срещу Цветан Цветанов има обвинения и за длъжностно присвояване и още обвинение, то вече е на съд, обвинението с резолюциите „Не!“.

Амбицията на прокуратурата, не като лично, а като служебно изпълнение на задълженията ни, е най-късно до 30 януари всички обвинения да стигнат до съд, заяви Цацаров.

Няма по-ясно доказателство от това, че ние не се опитваме да играем някаква игра, да бавим топката или едва ли не да се опитваме да поддаваме на политически влияния.

Знам много добре за оценките, няма нищо лошо в тях, защото прави на всяко лице, особено на лице, което се намира в положението на обвиняем или подсъдим, е да дава такива оценки
“, добави главният прокурор.

Що се отнася на оценките на защитата и особено на упълномощения немски защитник, Цацаров не вижда проблеми с тях, в крайна сметка един защитник му се плаща и е упълномощен, за да защитава своя клиент.

Ханс Петър Ул е адвокат на обвиняем и подсъдим, той не е лице, което проверява дали българската държава е правова или дали в България има съдебна система.

"Ние работим по тези обвинения с мисълта, че те са за съд, а не просто за процес, който ще отлежава в прокуратурата", каза още Сотир Цацаров.