Това заяви Адриана Димитрова, майка на убития Ангел Димитров – Чората, цитирана от bTV.
"За мен е нормално полицаите да протестират, но те използват пагона си, използват полицията и синдикатите на полицията за това. Защо не използват възможността да се докажат в съда и на базата на това да бъдат оневинени, както казват, че са", допълни тя.
Според нея думите на осъдените антимафиоти за смъртта на сина й, че не са искали да го убият, е трябвало да бъдат доказани в съда.
"За нас изявлението на министъра на вътрешните работи беше неочаквано и скандално. Невъзможно и недопустимо е в една държава, която има претенциите да бъде демократична, да се поставят по този начин нещата. Ще запознаем европарламента и правозащитните организации със случая", заяви Димитрова по повод изявлението на Цветан Цветанов, че осъдените полицаи не са убийци и че не са умъртвили Чората умишлено.
"Искам още в началото да заявя, че ние спор със семейството на Ангел Димитров нямаме, тъй като те също са част от една мащабна клеветническа манипулация, която през цялото време минаваше добрия тон, а лъжи уронваха различни хора. Тази манипулация идва от лица извън делото, които вземаха отношение, лица от организираната престъпност, които пълнеха медиите със своето мнение, които наричаха българските полицаи убийци, много преди да се е произнесъл какъвто и да били правораздавателен орган. Аз няма да коментирам решенията на съда, правовата държава е тази, която създава свобода, сигурност и справедливост", заяви в отговор единият от подсъдимите -  Мирослав Писов.
Той и останалите бивши антимафиоти от Благоевград - Иво Иванов, Борслав Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков, обвинени в умишленото убийството на Ангел Димитров-Чората, бяха осъдени общо на 82 години затвор. Присъдата бе потвърдена от Военно-апелативния съд. Решението може да бъде обжалвано пред последната инстанция - Върховния касационен съд.
Не мога да бъда цензор или редактор на изказванията на министър Цветанов. Трудно приемам протест срещу решение, на който и да е български съд. Всеки има право да протестира и да изрази несъгласие. Съдът решава последен и съдебното решение е това, което трябва да бъде изпълнено, когато е влязло в сила. Това каза на брифинг министърът на правосъдието Маргарита Попова, във връзка с изказвания на Цветан Цветанов за осъдителните присъди на полицаите от Благоевград.