Шествието със свещи бе организирано от нейни приятели от eзерото Ариана до езерото с лилиите, което момичето обичало да посещава, съобщиха bTV и БНТ. 
Те настояваха за по-голяма сигурност и осветление в парковете.

Момичето, което въпреки липсата на разрешение от Столична община организира шествието - поклонение в памет на Яна Кръстева е Явора Паунова, съобщи БГНЕС. Само за няколко часа обаче Явора успява да издейства документа. И тя, както другите приятели на Яна, се надява, че нещата ще се променят, но е необходима по-сигурна охрана. "Ужасно тъжно е, че толкова млад човек си е отишъл. Просто трябва да се събудим като общество. Аз лично се надявам, че има някаква надежда. Надявам се", със сълзи споделя тя.

По-рано днес от столичната полиция съобщиха, че във връзка с убийството са разпитани повече от 30 души, но все още няма заподозрян. Полицията призовава всеки един, който е станал свидетел или има информация, да я подаде в най-близкото районно управление или да се обади на телефон 166.

Близките на Яна - бащата Явор Кръстев и сестра й Даниела дадоха специална пресконференция, на която заявиха, че зверското престъпление не може да е извършено от един човек. "Може би единственият й недостатък беше, че обичаше да казва истината в очите. Гордеем се с нея", каза през сълзи баща й Явор. И допълва, че е обичала да доказва себе си. За последно той чува гласа й на 8 юли. На следващия ден го викат в РПУ Козлодуй, за да му кажат какво се е случило.

Тялото на Яна Кръстева бе открито от случаен минувач близо до конната база в Борисовата градина на 10 юли. След аутопсията стана ясно, че момичето е било удушено. Погребението на Яна бе в събота в родното й село Хърлец.