33-годишната жена беше застреляна вчера вечерта пред дома си.

В официално съобщение на прокуратурата се уточнява, че Стоянова, която е заемала длъжността началник на отдел „Канцелария“ на кмета Тодор Попов, е убита на входа на гаража си, след като е паркирала автомобила си и се е насочила към входа на жилищната кооперация, в която живее.

При първоначалния оглед по тялото на убитата са установени общо шест огнестрелни наранявания, заявиха още от държавното обвинение. По-късно обаче при аутопсията беше изяснено, че пет изстрела са попаднали в тялото на жертвата, а шестото нараняване е изходна рана.

При аутопсията е установено още, че раните са в областта на главата и шията, съобщи по-късно пред „Фокус” д-р Борис Пеев, патоанатом от „Съдебна медицина” към МБАЛ-Пазарджик. Видът на огнестрелните рани се уточнява към момента. Заключението е, че смъртта е настъпила от рана, която е довела до нарушаване целостта на мозъка.

Не са установени очевидци на престъплението, нито хора, които да са чули изстрели или други необичайни шумове, уточниха от прокуратурата. Сигналът на телефон 112 е подаден около 18,40 часа от съседи на убитата, които видели тялото, докато са се прибирали към дома си.

Има три видеокамери в близост до местопрестъплението и прокуратурата  преглежда записите. Издирват се и други видеокамери в близкия периметър.

Предстоят няколко експертизи – съдебно-медицинска, балистична, ДНК изследване и други.  

Претърсени са жилището и служебния кабинет на жертвата, откъдето са иззети вещи.

"От момента на извършване на престъплението, процесуалните действия и оперативната работа протичат изключително интензивно и динамично. При установяване на нови важни факти и обстоятелства около воденото разследване, представителите на медиите, а чрез тях и обществеността, ще бъдат уведомявани своевременно", се казва още в съобщението.

Говорителят на Апелативната прокуратура в Пловдив Николай Божилов заяви пред "Фокус", че вероятно най-общо казано мотивите за убийството са лични.
Не може да се отхвърли, но и не може да се работи по категорична версия, че убийството е свързано със служебната дейност на младата жена, добави той.

По думите му няма данни Стоянова да е била заплашвана, но това ще се установява тепърва по делото. Започнали са разпити на свидетели, като до 11 часа са били разпитани над 10 души. Всичките те са били в жилищната сграда към момента на убийството и в района на кооперацията, допълни говорителят на Апелативната прокуратура.

По-рано кметът на Пазарджик коментира, че Стоянова е била обикновен общински служител с малко по-важни функции. Тя никога не е била решаващ фактор, а просто координираше дейността на всички звена и движеше комуникацията на Общината с медиите, заяви Попов, отхвърляйки версията, че тя е убита заради провалена сделка или по друга причина, свързана с работата й.

Кметът добави, че не е бил толкова близък с нея, за да знае подробности от личния й живот. Но подчерта, че Стоянова не е споделяла нито с него, нито с други колеги да е получавала някакви заплахи или да е имала някакви притеснения в подобна посока.

Татяна Стоянова не е била омъжена и няма деца. 

Поставихме въпроса пред областния управител да поиска незабавното командироване на специалисти от МВР, които до помогнат на разследването за убийството на Татяна Стоянова, заяви на пресконференция депутатът от БСП Димитър Димитров. Той настоя лично вътрешният министър да поеме случая.

По думите на народния представител целта е разкриване на истината, такава каквато е, и възмездие, защото законът трябва да бъде над всичко и над всички.

Такова брутално и показно убийство в Пазарджик не е извършвано. Та е извършено с умисъл, то е добре подготвено и може би дълго време планирано. Този, който е извършил престъплението е имал усещането, че е над закона, че липсва държава. Важно е да станат ясни причините за тази трагедия", каза също Димитров.

Междувременно говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и неговият заместник са провели работно съвещание в града заедно с прокурор. Лазаров е бил запознат с хода на разследването.