Мартинович е представител на фирма "Адамс", която е търгувала с арматура с фирма "Шибър", собственост на друга подсъдима в процеса - Мая Стоилова, съобщи БТА.
Защитата на Димитров искаше бизнесменът да бъде призован за свидетел и на предходната инстанция - Софийския градски съд (СГС), но тогава магистратите счетоха искането за неоснователно. Според Димитров хърватският свидетел би могъл да докаже, че присвояване не е имало и следователно е невинен.

Преди около година СГС призна за виновни Димитров и още няколко души, обвинени за безстопанственост. Той получи присъда от 14 години лишаване от свобода и конфискация на цялото имущество. Сега подсъдимите обжалват това решение пред Софийския апелативен съд (САС).

Следващото заседание по делото е насрочено за 29 октомври, когато ще бъдат представени данни от австрийските власти дали е удължен срокът за обезпечителните мерки върху банковите сметки на Валентин Димитров, както и справка за дните, в които той си е взимал болнични, отпуска или е бил в командировка.

Срещу Вальо Топлото се водят още дела. Едното е за безстопанственост, а другото - за пране на пари, като там подсъдима е и майка му Цеца Димитрова.