През нощта в централните и източни райони на страната ще превали и прегърми. Значителни валежи са възможни през нощта в Рило-Родопската област, а утре - над североизточните и източни райони. С умерен западен вятър ще прониква малко по-хладен въздух и температурите утре ще са в интервала от 21 до 25, 26 градуса, за района на София около 18-19.

От петък постепенно ще се затопля, но атмосферата ще остане нестабилна. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и отново на места ще превали и прегърми особено над източните райони и Черноморието.

През почивните дни и в началото на следващата седмица температурите ще се повишат до стойности от 24, 25 до около 30, в северозападните и югозападни райони до 31-32 градуса. В часовете след пладне отново има условия за краткотрайни превалявания. Почти без валежи ще бъде над крайните северозападни и югозападни райони.

По Черноморието през почивните дни и в началото на следващата седмица времето ще остане променливо, със слънчеви часове преди обяд и развитие на купесто-дъждовна облачност и ежедневни краткотрайни валежи с гръмотевици в следобедните часове.