Детето почина след нападението на глутницата около 9 часа тази сутрин.
Кристияна е нападната пред дома на леля си, на която гостувала заедно със своята майка. Къщата е близо до селския магазин в Сушево и кметството. Няма пряк свидетел на нападението. Всички видяли момиченцето вече на земята окървавено и разярените кучета.
По думите на Касим Муталиб, който изгонил кучетата, те са били четири. Той помислил първоначално, че нападнатото дете е неговото внуче, което е на същата възраст като Кристияна.
Всички местни смятат, че кучетата-убийци са от двора на съселяните им Елена и Георги Банкови. Те отглеждат над 20 кучета. Собствениците на четириногите обаче твърдят, че кучетата им не са агресивни.
"Да, те са свободни, но стоят в къщата, не излизат от нея. Тук има един безпризорен пес, който е много агресивен, сигурно той е нападнал детето. Не съм видяла нищо. Много съжалявам", каза Елена Банкова, цитирана от Дарик.
Преди десетина дни обаче кучетата на семейство Банкови нападат друго по-голямо дете с велосипед. Тогава в дома им е извършена проверка от полицията и експерти от общинската администрация. Установяват, че кучетата не са безстопанствени и са в двора, а законът не им позволява друго освен да кажат на стопаните да ги държат вътре и да не ги пускат по улиците, казва кметът на община Завет Ахтер Велиев.
След убийството на Кристияна кучетата ще бъдат приспани. Започнало е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.