Университетът вече има нови над 2300 студенти и обявява второ класиране, записването за което е от 28 до 30 юли. Третото класиране ще бъде обявено на 1 август, съобщи зам.-ректорът проф. д-р Георги Тотков.

От информационния център на университета очакват и през тази година след второ класиране да се запълнят 80% от бройките, а на трето – над 95%.

Приетите по втора желана специалност студенти следва да се запишат от 28 до 30 юли 2014 г., в противен случай губят право на участие в следващо класиране.

При хуманитарните науки се запазва трайният интерес към филологиите в бакалавърски програми – 67% са новите студенти в редовна форма. 63 на сто са заетите места в направление „Философия“. За трета поредна година се наблюдава голям интерес още на първия етап към педагогическите специалности – записани са 77% от необходимия брой първокурсници в специалностите в задочна форма.

През последните няколко години Пловдивският университет е единственото държавно висше училище, което изпълва почти до 100% акредитираните си места. Новият випуск на ПУ „Паисий Хилендарски” ще бъде попълнен окончателно през септември, когато традиционно се провеждат редовните изпити по „Актьорско майсторство за драматичен театър” – в три кръга на 12, 13 и 14 септември, а класирането ще бъде един ден след обявяване на на резултатите.

Информация за допълнителното класиране и прием е публикувана на сайта на Пловдивския университет - тук  >>