Това коментира бившият областен управител и независим кандидат за кмет на Здравко Димитров, цитиран от Дарик.

Не може град като Пловдив да няма нито един стадион, на който могат да се провеждат по-големи състезания и концерти, нямаме и лекоатлетическа писта, допълни още той.

Димитров заяви, че вече на всички е ясно, че има определени кръгове в града, които работят срещу каузата “Стадион Пловдив”.

Гласуваните от Общинския съвет 185 млн.лв. в началото на юли са подигравка и към пловдивчани и към правителството, защото знаем, че с тези пари могат да се построят не един, а поне 3 стадиона, коментира още Здравко Димитров. Според него поведението на мнозинството в местния парламент е необяснимо и ще постави кабинета в нелепо положение, дори и да има шанс да бъдат отпуснати необходимите 20 млн. лв. за възстановяване на съоръжението.

Димитров отново напомни, че в учредения от него Инициативен комитет и инициираната подписка за реконструкцията и довършването на съоръжението се включиха депутати от всички партии.

Бившият спортен министър Мариана Георгиева заяви готовност от страна на правителството да бъдат предприети необходимите действия за довършване на стадиона след като бъдат предоставени съответните технически документи и разчети. По думите на Здравко Димитрво до момента обаче не са входирани никакви документи.

Истината е, че реконструкцията на стадион Пловдив трябва да започне, а започне ли един път, все ще намерим начин тя да завърши, защото е част от емблематичния за града спортен комплекс, категоричен е той.

В края на юли ГЕРБ изключи Здравко Димитров, след като той обяви, че ще се кандидатира за кмет, въпреки че партията отново издигна Иван Тотев.