Дегустациите на младо вино се проведоха в емблематичните къщи на Стария град по традиция в последния уикенд на ноември.

За трите дни на събитието са консумирани общо над 10 тона младо вино. Огранизирани групи чуждестранни и български туристи от София, Варна, Русе, Свищов и други градове се включиха в дегустациите на последната реколта на 26 винопрозводителя от цялата страна.

Хит на дефилето се оказа малиновото вино, което вървеше много със специалните мезета, осигурени за дегустациите. С екологична продукция във фестивала се включиха и производителите на мед. За общото добро настроение пък се погрижиха музакантите и танцьорите от ансамбъл "Тракия", които бяха подговили специален репертоар за посетителите на едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в страната.

Най-качествените гроздови еликсири бяха наградени на специална"Вечер на майсторите а виното" Фестивалът "Дефиле на младото вино" е запазена търговска марка, регистрирана от Съвета по туризъм на Пловдив, за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последните петък, събота и неделя на месец ноември в различни къщи и на указани открити площи в Старинен Пловдив.

Дефилето цели да популяризира неповторимостта на Стария град и забележителностите на Пловдив, добрите качества на българското младо вино, да привлече повече туристи и гости на града и страната.