Само на булевардите и улици, които в последните години са реновирани, настилката е оцеляла сред сибирския студ.

Най-опасно за шофьорите обаче е да карат по западното платно на бул. „Копривщица”. Капан дебне непредпазливите водачи точно на завоя на Пещерско шосе. Ако пък тръгнеш направо по „Копривщица” към Коматевския надлез, като нищо можеш да си потрошиш колата.

Асфалтовата настилка покрай бившата Гарнизонна фурна е като решето, въпреки че тук всяка година се правят кръпки. Сигурна предпоставка за катастрофи създават и двете дълбоки ями на кръстовището на ул. „Царевец” и ул. „Солунска” в квартал „Христо Смирненски”.

В отсечката на „Солунска” от кръстовището към градината има най-малко 20 дупки. А тя е дълга не повече от 20 метра. И до парк „Ружа” се е отворил дълбок кратер. На ул. „Юндола”, по която също върви градски транспорт и движението е силно натоварено, асфалтът се е продънил до спирката, малко преди кръстовището с ул. „Белица”.

Бул. „Никола Вапцаров”, където преди две-три години бе правен ремонт на две места, е като разорана целина. Яма е цъфнала на кръстовището с ул. „Стефан Стамболов”, точно до велоалеята и пешеходна пътека. Най-увредена е настилката на северното платно между ул. „Димитър Талев” и „Македония”.