Коалиционният партньор СДС няма да има представител в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за Пловдив. Доскоро на сините беше определено пето или шесто място и се говореше, че ще го заеме Пламен Юруков. Ръководствата на ГЕРБ и СДС обаче се договориха на избираемите места под тепетата да бъдат само активистите на партията на Борисов, съобщава "Марица".

От 2009 г. насам ГЕРБ всеки път печели всички избори в Пловдив, затова в централата са преценили, че имат потенциал да се състезават сами в 16-ти многомандатен избирателен район /МИР/.

Бойко Борисов твърдо ще поведе листата. След него се нареждат депутатът Вежди Рашидов и областния координатор на партията Иван Тотев, следвани от Радомир Чолаков, депутата Спас Гърневски, председателят на Общинския съвет Александър Държиков и шефката на пловдивската Дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева.

За водач на ГЕРБ в Пловдивска област почти на сто процента е утвърдена областният управител Дани Каназирева.

Опашки се задават за регистрация на кандидатдепутатските листи на 2 март, когато изтича срокът.

Районните избирателни комисии на Пловдив и Пловдивска област ще работят и през уикенда, казаха председателите на 16-та и 17-та РИК Илиан Иванов и Дарина Тодорова.

Предполага се, че ГЕРБ ще внесе своята листа за Пловдив в понеделник, след като кандидатите представят необходимите документи.

На 1 март трябва да се регистрират и членовете на секционните избирателни комисии /СИК/. За двата района те са над 800. Списъците ще се подават и в РЗИ - Пловдив за ваксиниране на желаещите участници в СИК.