Срещу него се води дело за присвояване на общо 36 млн. лева от двете дружества.
"По мое време от 70 мача тимът имаше само три загуби. Беше период, в който ЦСКА беше във възходяща фаза. В момента нямам забележки към данъчните, но и те се поддават на политически влияния. Мафията е политическа, а не данъчна", каза Томов пред bTV.
"Когато взеха лиценза на ЦСКА, клубът нямаше никакви задължения. Вероятно има някакви задължения от тази година, но по мое време всичко беше изчистено. Всички заплати в отбора са обявявани, но пак започнаха да ме атакуват, че нарушавам баланса в българския футбол. Имаше футболисти, които взимаха заплати и по 13-14 хиляди евро, но това е нормално те са чужденци трябва да ги привлечеш по някакъв начин", добави политикът, цитиран от БГНЕС. По думите му - няма нито една неплатена осигуровка в ЦСКА, клубът поемал всички осигуровки и данъци, защото искал всичко да е "светло и бяло".
Относно обвиненията, че е "източвал" големи суми от отбора, най-вече от трансфери, лидерът на социалдемократите коментира: "Никога от клуба не са се вадили пари навън. Не съм прибирал пари от трансфери, тези обвинения са част от несериозността на българския футбол. Миналата година ЦСКА беше на печалба. Не съм чувал за случаи с комисионни под масата, ако е ставало нещо такова, аз поне не знам. Забраних да се правят такива неща около трансферите. Не знам в какво ме обвиняват "Титан" (новите собственици на ЦСКА - б.р), но аз пари от трансфери не съм взимал, тъй като никога не съм се занимавал с това и моят подпис го няма никъде. Всички трансфери се подписваха от изпълнителни директори".
Според Томов "Титан" все още имат да плащат много пари на дружеството, с което са подписали договора, както и на данъчните.
"Досега не сме ги натискали рязко, тъй като искахме клубът да има време да тръгне напред", допълни още Томов.
По повод мафията в българския футбол бившият шеф на "армейците" заяви, че тя съществува и се подкрепя от политически лица и управници.
"Мафия в българския футбол има. Мафията е политическа, не данъчна. Лицензът на ЦСКА бе отнет от Станишев и групата около него. Лошото е, че във футбола влязоха чиновници. Навремето управляващите се опитаха да овладеят и двете системи - ЦСКА и "Кремиковци". "Кремиковци" бе вкаран в изкуствена несъстоятелност, за ЦСКА беше същото, но го направиха по незаконен начин. Премиерът се ангажира лично с ЦСКА. Навремето публично обявих, че в ЦСКА от 2006 година всички заплати се декларират като максимални. Ние плащахме 4 пъти повече данък от "Левски" и 7-8 пъти повече от другите клубове. Трябва да има финансов контрол във футбола и надеждата ми сега е в новото правителство", допълни Александър Томов.