Лекцията ще е във Факултета по държавно управление "Джон. Ф. Кенеди" към университета от 16.15 ч. местно време, съобщиха от пресцентъра на финансовото министерство.

Дянков е на работно посещение в САЩ, което ще продължи до 6 март.

По-рано през деня той ще се срещне с преподаватели от Харвард, с представители на ръководството на университета и с български студенти от университетската система на Бостън. 

В програмата му са включени още срещи и публични изяви, на които ще бъдат представени регионалната роля на България, финансовата стабилност на страната ни и възможностите за нови инвестиции.
Вицепремиерът ще се срещне и с български общности от Източното крайбрежие на САЩ, с настоятелствата на двете български училища в Ню Йорк, с настоятелства на български църкви и ще посети културни центрове на българската общност.

Предвидена е и среща със световноизвестния художник от български произход Христо Явашев-Кристо.

На Националния празник - Трети март, министърът ще има двучасово участие на живо по българското интернетрадио "Отзвук", чиято програма е насочена към българските общности по света.

Както е известно, съпругата на Симеон Дянков е американка. Той се запознал с Каролин Фройнд в Световната банка, където и двамата работели.