Пореден ден на политечески искри между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев предизвиква днес лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на публичен дебат. Причината е следното изказване на Борисов от изминалите дни:"Да кажеш, че се крадат 8 милиарда от България, означава, че си рядко неграмотен"

По тази причина Василев го кани официално на дебат, в който "хората сами да преценят грамотността на всеки един от нас", гласи публикация на Асен Василев в официалната страница на партията във Фейсбук.

Той заявява готовност публично да се изправи срещу лидера на ГЕРБ и базирано на боравене с факти, документи и доклади да покаже на българския народ къде са техните 8 млрд. лева.

Василев вече е изпратил поканата си към Борисов в централата на ПП ГЕРБ. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" оставя на Борисов да определи къде и кога преди изборите да се състои дебатът.

От партия ГЕРБ обаче не направиха коментар. Вместо това те заговориха за отстраняване на настоящия държавен глава Румен Радев, а отй - за край на дерибеите у нас.

"С назначаването на Кирил Петков за министър, въпреки двойното му гражданство, Румен Радев е нарушил конституцията. Затова призивите за отстраняването му зачестяват", обяви Бойко Борисов.

"Той няма как да не е знаел. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев. Импийчмънт ще му направи и ще го свали българският народ", добави лидерът на партията.

Румен Радев не коментира, но припомни, че вчера е осъществен "акт на държавност" с отнемането на лиценза на охранителна фирма, чийто съсобственик е привлечен като обвиняем.

Името ѝ нашумя миналото лято в разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета" за отнемането на асансьорния бизнес на Илия Златанов.

"Времето на дерибеите свършва. България ще е страна на закона и силата ще се налага само от нея в името на закона", обяви президентът.