За да има стабилност сме готови да дадем 10-20 депутати да подкрепят правителство. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на съвещание с министрите. Той коментира изборните резултати и вижданията му за страната. 

Да започнем с честита победа. Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте. За съжаление колегите от Патриотичния фронт се разединиха, иначе щяха да са в парламента със сигурност, каза Борисов.

С чест и гордост можем да кажем, че сме изпълнили всички ангажименти, които сме поемали през тази година. Затова ние с нашия опит и с 10% пред следващия, убедителна победа, сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление, добави той.

Виждам огромна безотговорност от другите политически партии. И стигнахме до там след като похарчихме 150 000 000 лева за изборите изпитват желание за още нови. Ние с удоволствие ще се явим и такива, заяви Борисов. 

Но да допуснем какъв е ефекта от това?, попита Борисов и заяви, че това ще са загубени пари и време, а в момента Европа работи по плановете за възстановяване на пандемията, която не е отшумяла. А и на нас като парламентарна Република ни трябва работещ парламент, каза Борисов. 

"Да приемем, тези които казват предсрочни избори, резултатите им дори да са с повече проценти или по-малко, не е сигурно как ще се развият нещата. защото хората ще видят тяхната безотговорност и страх. Защото е много удобно и лесно да критикуваш и да намираш кусури. Ето сега анти ГЕРБ, анти СДС, анти Патриотичен фронт политически партии имат възможност в парламента с много стабилно мнозинство, не им трябват нови избори, в момента имат 200 гласа. Ако не го направят това означава, че искат да вкарат държавата в хаос.", коментира Борисов. 

Слави Трифонов е втора политическа сила. Време е да си поеме отговорността и да предложи кабинет. Да спрат да се оправдават, че не им достигат гласове! Ако им трябват 10 и повече депутати, ще ги подкрепя.

Ние носихме отговорност до изборите, от тук нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност, заяви Борисов и добави: За това най-колегиално го моля, да започнат да си правят състава на правителството, кой ще е председател на парламента, на комисиите, министри, зам.-министри.

"Да не дезертират и да не се оправдават, че не им достигат гласове, ще имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят, искам стабилна държава", каза още Борисов.

Окончателните резултати от изборите за НС са факт: Предстои повторна проверка

Според него няма вариант за нови избори.

"Ако няма решение, новите избори не са решение, всички говорихте за ВНС, за мажоритарни избори - събира се НС и гласуваме свикване за ВНС. Нека президентът Радев - неговият проект за Конституция, не нашият, да внесе, да реши, свикваме Велико народно събрание и решаваме всички проблеми. Защото там половината са мажоритарни гласове и почваме на чисто. Това са варианти, които политиците трябва да разгледат, а не чрез протести", каза още председателят на ГЕРБ.

"Вместо да се караме, влизаме приемаме в парламента, приемаме проекта за конституция на Румен Радев и отиваме на избори за Велико Народно събрание. Тогава има смисъл да се правят избори, иначе ГЕРБ го махаме от общия резултат и пак същите трябва да направят правителство", заключи Борисов.

Хората да ни поставят на везната след няколко месеца, добави той и припомни Орешарски и все пак пожела успех.