Сега трябва да търсим обединение, а не разединение. Радев вече разедини нацията. В момента последната дума на хората трябва да е "победа" и да се мразим. Готов съм да подам ръка на всяка партия, която застане до лекарите и се ваксинира днес. Да направим 50-60 хиляди ваксинирани на ден, да следваме Америка, Европа, защото само това е начинът да излезем от ситуацията. Това заяви пред симпатизанти в Дупница лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посети града по повод празника му - Деня на Свети Йоан Рилски.

Бившият премиер обаче не пропусна да разкритикува държавния глава и служебното правителство.

"Никакви мерки, нито ваксинационна кампания. Само за 6 месеца съсипаха всичко, което ние с годините градяхме. Затова първото, което бих искал да направим политическите партии, да помолим своите симпатизанти да отидат да се ваксинират. Видяхте - в САЩ, в Европа всичко работи, а ние от днес ще имаме нови мерки. Трябва да се срамуваме от това, което Румен Радев и Стойчо Кацаров направиха с ваксинациите.  Когато в цял свят икономиката работи, ние ще плащаме с пари на данъкоплатците за подкрепа за предприятията и за тестове. Учениците няма да ходят на училище, а вечерта ще могат да се събират в дискотеките. Това е пълен абсурд! Безхаберието на Радев и Кацаров коства човешки животи!Европа и Америка ни показаха как става. Да се обединим - 50-100 000 на ден трябва да се ваксинират. Да, не е популярно, но имаме 214 починали", заяви Борисов. 

Докато говореше обаче сред събралите се хора се чуха освирквания и подвиквания "предател" и "не те е срам". Лидерът на ГЕРБ, който бе придружен от Томислав Дончев, Христо Терзийски и бившия финансов министър Владислав Горанов, лаконично призова симпатизантите на партията да не се поддават на провокации.