ГЕРБ готвят внасяне на мораториум върху тегленето на повече външен дълг. Това стана ясно от заседанието на новата ПГ на партията, на което присъства и лидерът Бойко Борисов.

Самият той заръча на депутатите си още утре да внесат мораториума, а те му отвърнаха, че вече са го подготвили.

"Утре, след като се закълнете, веднага искайте мораториум на дълга. Който иска да участва в това разграбване, да участва". По света няма да могат да ги намерят къде са с откраднатите пари", прогнозира той по адрес на бъдещата управленска коалиция.

Борисов констатира, че има пет центъра на властта, като единият бил на президента Румен Радев.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува изнасянето на проектобюджет от служебния кабинет и коментира гафа на финансовия министър с размера на увеличението на пенсиите.

"В петък има редовен парламент и се очаква редовно правителство.

Излиза и казва - шокиращо, и според казаното от него минималната пенсия трябва вече да стигне 490 лв. Каква ти е работата на теб да обявяваш за пенсиите какво ще става след 6 месеца? Да кажа ли защо? Говоря го това, защото Румен Радев аз го познавам много добре. Като види нещо трудно - COVID, мигрантска криза, той гледа да се разграничава, за да стои с ореола си на голям разбирач и на много почтен човек. Нито едното, нито другото е вярно и пътят на копринката го доказва. Но толкова хора взимат пари, рано или късно ще си кажат. Репресията действително е голяма. Но, ако Ананиев си беше позволил да каже такова нещо на обед, а вечерта министерството му опровергава .да го опровергае, това е нечувано. И днес той излезе да прави заявление и да замаже положението, а направи още един гаф, като обяви, че ще вдигнат тавана на дълга до 12 млрд. лв.", обяви Борисов и призова членовете на ПГ на ГЕРБ да наложат мораториум на дълга. Близо 4 милиарда изтеглиха", възмути се лидерът на ГЕРБ.

"Тихи, скромни, набожни, внимателни, загрижени", препоръча още Борисов на депутатите си. Той им заръча още да работят за съхраняването на етническата толерантност. "Като ги видите сега, че не разбират, не се дръжте надменно. Като попитат, помагайте. Бъдете отговорни", нареди още на групата си лидерът на ГЕРБ. Той повтори, че ръководството на ПГ си остава

"Отсъствие от парламента - само при смъртен случай, развод, сватба", беше другото напътствие, което отправи Борисов към ПГ на ГЕРБ. "Реших да не отивам, защото прочетох, че едва ли не, съм искал имунитет", каза Борисов накрая защо е отказал да стане депутат.

Както по-рано стана ясно, Десислава Атанасова ще бъде отново председател на депутатската група на ГЕРБ-СДС.