Министър-председателят беше посрещнат от министъра на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов, министъра на отбраната Николай Младенов и началници от Военноморския флот. След това Бойко Борисов заедно с Цветанов и Младенов направи оглед на двата военни кораба „Смели” и „Цибър”, предаде "Фокус".
После Борисов поздрави жителите и гостите на Варна, които присъстваха на събитието. Той обеща, че скоро ще бъде поправено стореното от миналото правителство.
"Днешният празник няма да го разваляме с това какво са правили ония разбойници през годините, но видяхте заменките на гори, половината "Галата" са взели. Виждате, че едно по едно нещата вървят, всички заработиха много добре, така че следващите два-три месеца те ще си получат заслуженото", закани се премиерът, цитиран от БТА.
На въпрос ще има ли осъдени, той посочи че не е съдия, но със сигурност ще има, защото съдебната система е разбрала както искат от нея от ЕС. Аз виждам промяната в тях, допълни Борисов.
Той добави, че вчера са му докладвали, че са били обединени всички земи на училищата в селското стопанство и са продадени за жълти стотинки.
"Ако това е вярно, това ще е по-голяма далавера от замените с гори", посочи министър-председателят.
Попитан, възнамерява ли правителството да осигури чисто нов кораб за ВМС, Борисов каза, че при посещението си на кораба "Цибър", офицерите сами са посочили, че това най-добрият кораб и по никакъв начин не ги дразни, че той е "втора ръка".
"Ще направим всичко възможно да построим новите корвети, разбира се, искаме да ги строим във Варна и да съберем парите за тях", добави Борисов.
Той поздрави за празника на ВМС всички адмирали, моряци, старшини, близките и роднините им.
"Пожелаваме им да са живи и здрави и Свети Никола да е с тях да ги пази. Военнослужещите във Военноморските сили са добри момчета и професионалисти, корабите са също добри и доказани. Разбира се ще продължим да ги модернизираме - това е наш ангажимент", допълни той.