По думите на премиера милион и половина млади българи са избрали тази посока и ние трябва да ги последваме с мерки, за да се върнат обратно, предаде БТА. Ако съумеем да ви намерим работа на всички, ще има полза от нашето идване, каза премиерът.
Университетите бълват добре подготвени, необременени млади хора, с каквито трябва да се напълни администрацията, заяви той. По думите му, с Лисабонския договор Европа е друга и материята, в която младите специалисти са обучени, става изключително важна.
В отговор на констатацията на ректора на висшето учебно заведение проф. Иван Илчев, че парите за следващата година не са достатъчни, премиерът заяви, че няма пари, защото те са изхарчени. 132 млн. лв. можеха да отидат за наука, вместо да плащам за "ланшния сняг", каза премиерът.
В момента България има добър имидж в Европа, вярват ни и трябва да съумеем да защитим интересите и позициите си. Голямо богатство е да имаш за приятел президента на Франция, каза премиерът Борисов и добави, че България винаги има подкрепата на Франция в Европейския съвет.
„Тук трябва да благодаря на президента Саркози. Добре, че се сприятелихме едно време от МВР (Никола Саркози е бивш вътрешен министър на Франция - бел.ред.), защото и 1 млрд. за фрегати щях да давам”, каза Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.
Събитието беше под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов и посланика на Франция Етиен дьо Понсен. На откриването присъства и Йорданка Фандъкова.

Вижте видео от изявлението на премиера Борисов