Вчера в предаването "Още от деня" на БНТ Борисов се обади по телефона, за да реплекира бившия икономически министър Драгомир Стойнев за това кой според него е виновен за спирането на АЕЦ"Белене" и "Южен поток". Борисов се държа изключително агресивно. Крещеше по телефона на известния с говорния си дефект Стойнев: "Стойнев, не заеквай! Стойнев, не заеквай!"

Поведението му предизвика много гневни реакции в социалните мрежи и медиите.

Атанас Мерджанов защити бившия икономически министър Драгомир Стойнев на сайта на БСП, като подчерта, че Бойко Борисов се е включил непоканен в разговор, от който очевидно нищо не разбира, за да облъчи ефира на националната телевизия с обиди, лични нападки, арогантност и откровена простащина.

Парламентарният лидер на социалистите в последния парламент подчерта, че Драгомир Стойнев няма нужда от защита, защото за разлика от Борисов има аргументи и е постигнал резултати.Той изтъкна, че по времето на Стойнев като министър цената на тока е паднала, а по времето на Борисов цената на тока го  е свалила от власт.

"А колкото до заекването, смея да заявя, че човек, който успява да преодолее говорния си недостатък, е по-достоен от някой, който с лекота бълва порои от нищо незначещи думи, но не може да преодолее собственото си его", посочи още Мерджанов.

Председателят на сдружение "Център на независим живот" Капка Панайотова коментира пред БГНЕС случая така:
"Човек, който няма елементарно възпитание не може да бъде управленец. Подобно поведение е най-обикновена простащина и липса на елементарно възпитание".

Петър Кичашки от Движение "Модерна България" също реагира остро на изявлението на Борисов:

"Както аз сега не мога да стана от количката и да пробягам двеста метра на стадиона, така и Драгомир Стойнев не може да махне с ръка и да отстрани заекването си, само и само, за да се хареса на Борисов".

Според Кичашки показаното от Борисов поведение и маниер на "разговор" издават тежка инфантилност, незрялост, липса на усещане за прегради, тотално отсъствие на елементарно възпитание, наличие на прекомерна агресия, която е водена в тъмнината на дълбока безпросветна простащина.

Минчо Спасов, юрист и бивш председател на вътрешната комисия на Народното събрание, също осъди проявата на Борисов в ефир:

"С главен прокурор, когото Борисов си е назначил, едва ли ще има санкция за нещо подобно, но проблемът е, че подобно поведение въздейства възпитателно върху младото поколение българи, които възприемат за нещо нормално да се подиграваш с физически недъг на някого.Това е просто недостойно. Аз ако бях на мястото на Стойнев, бих препоръчал на Борисов 30-дневно гладуване".

Извинението на Борисов

Днес, по време на откриването на общински плувен басейн в Плевен, Борисов заяви, че е избухнал в тв ефира заради лъжите на хората от БСП.

„Извинявам му се, че вчера избухнах така, но това е както в приказката с Пинокио – някой, като лъже много, и му пораства носът“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Но той говори много гладко и хубаво. Като започне да лъже, тогава започва да се притеснява. Извинявам му се 100 пъти, ако съм го обидил, но не може на всяка втора дума той да споменава Бойко Борисов и да лъже”, каза още Борисов.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За избухването на Борисов и нападките към Стойнев