"Аз не си спомням, да има премиер, който да са го питали за работата на някоя регионална дирекция. Просто, в желанието си да избягат от отговорност, стигат до смешни твърдения".

Това каза пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Агенция „Фокус“.

Да си прикриваш глупостта, тъпотата, това, че си толкова слабо професионално подготвен, че един 53-годишен човек с една ловна пушка може да направи за смях цял отред за борба с тероризма, с все цялото им ръководство...

Да излезеш, че има и други способи, методи, подценихме ситуацията, стана грешка, Бог да го прости, извиняваме се, давам си оставката. На всеки се случва.

Така отговори Борисов на въпрос за коментар на това, че по време на изслушването във вътрешна комисия Кирил Добрев спомена името му, във връзка със служителя Павел Ангелов и операцията в Лясковец.

Този почва да говори, че едва ли не, от 2013 премиер ще се занимава в някой град с един, който не си е предал оръжието. Е що за нахалство.

Въобще не ме интересува някакъв служител в Търново, който е служил при мене преди 10 - 11 години, ако е служил, каза Борисов.

Да определяш, че някой ще ти провали операцията, при положение, че тези от този отряд би трябвало, ако този вътре е терорист, с гранати, с гранатомети да могат да го обезвредят.

Що за глупост е с халосни патрони да ходиш да гърмиш на някой пред вратата? И да очакваш да те посрещне как в 5.30?

И да се опитваш да прехвърляш вина на някой, който изобщо няма нищо общо с тая работа? Как е възможно да се спекулира по този начин. Как е възможно да прехвърляш вина на някой, който няма никаква вина по този случай?

В желанието си да избягат от отговорност, някои хора стигат до смешни твърдения, каза още Борисов.

АНКЕТА: Да има ли оставки заради "Лясковец" и на кого?