В интервю за „Фокус” лидерът на ГЕРБ припомни, че водач на листата на партията му е Томислав Дончев.

Борисов коментира изказването си, че ще е по-добре това правителство да изкара още малко, за да "падат като зрели круши", с думите, че очевидно няма да има оставка.

Щом тяхната патерица Цензурата („България без цензура”) казва, че ще има избори наесен. Той (Николай Бареков) е много по-добре информиран от всички какво става в коалицията, защото едно говори на митингите, а съвсем друго правят неговите депутати в парламента – подкрепят всички решения на ДПС и гласуват срещу ГЕРБ. Така че думите му са голословни”, обясни той.

Според бившия премиер "на тях" им трябва още веднъж ГЕРБ да се върне на власт, за да се опита да поправи техните грешки, които народът няма да понесе. Затова завчера казал, че пред него стои дилемата - партията или държавата.

По думите на Борисов, ако искаме да спрем летенето на държавата по нанадолнището, трябва да влезем в някакъв вид управление.

Ако искаме да ги оставим да съсипят всичко и да изкарат още една година, то след това ще е безсмислено да се правят каквито и да е опити. След това вече ще има гръцки сценарий и дори доста по-тежък”, подчерта той.

По повод обвинението срещу началника на кабинета на премиера - Мария Дивизиева, лидерът на ГЕРБ каза, че върхът на нахалството, е чутото от Пламен Орешарски, че тя остава на работа, при положение, че е лишена от достъп до класифицирана информация.

"През нея минава целият поток на информация на премиера и на държавата, а тя е лишена от този достъп – каква работа ще върши всъщност там? Оставям прокуратурата и съдебните власти да се произнесат. Ако е виновна – да бъде осъдена, ако не е - невинна, затова, както виждате, не правя никаква квалификация”, добави Борисов.

Той подчерта, че Орешарски е казал още нещо неприемливо - че това, за което е обвинена, го е правила преди години, а не сега. Според Борисов това са смехотворни тези, това минавало всякакво нахалство, управляващите дори вече не били нахални, а брутални.

АНКЕТА: За кого ще гласувате на Евроизборите?