Борисов уточни, че сигналът е срещу Кристина Патрашкова - главен редактор на в. "Галерия", който съобщи, че разполага с аудиозаписи на негови разговори с Първанов и Румен Петков за евролистата на АБВ.

Бившият премиер смята, че е бил подслушван, но ако има такива записи те са манипулирани, защото не се е виждал с бившия президент. Затова Борисов призова този, който е манипулирал записите и този, който ги е занесъл в редакцията, да бъдат задържани. В противен случай щял да приеме, че това е политическа поръчка от обръчи от фирми срещу опозицията. 

По думите му зад това стоят ДПС и Моника Станишева и апелира Лютви Местан и Пламен Орешарски да кажат какво си говорят.

Борисов заяви още, че сигналът идва след:

"Предупреждението ми от Местан и Цонев, че такива записи ще излизат, отново по старата ченгеджийска схема – през „Галерия”, някой уж дал, някой уж притежавал, някой уж еди какво си казал". 

Миналата седмица ГЕРБ реагира на думите на Йордан Цонев от ДПС, че "съвсем скоро хората ще разберат още неща за ГЕРБ".

Днес Борисов даде пример – когато хванали американците, че подслушват Ангела Меркел, нито един журналист не попитал какво е говорила по телефона.

"Това е международен скандал, сега тук ще стане български Уотъргейт. Или ще бъде казано кой от кръга и обръчи от фирми си позволява да сложи подслушвателна или проследяваща апаратура на един опозиционен лидер на най-голямата партия
", каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов уточни, че се е виждал за последно с Първанов преди 2 г., когато мандатът му изтичал и по закон трябвало да му бъде осигурен офис.

Не мога да разбера как месеци наред се говори, че нашето правителство подслушвало, за нито един никъде не излезе запис, освен от моя дом," каза Борисов и припомни, че наказанието е 10 години затвор.

Георги Първанов вече заяви, че ще заведе дело срещу в. "Галерия", защото не само, че не се е виждал с Борисов откакто беше премиер, а дори не знае къде се намира къщата му.

Кристина Патрашкова заяви, че ако се стигне до съд, ще предостави доказателства, но можело да извади записите и по-рано.