Към номинацията на "Има такъв народ" за премиер имам само една забележка - трябваше да е Слави Трифонов. Защото коварството на Румен Радев го видяхте всички. Когато не стана неговото, толкова уж толкова успешно правителство, Слави Трифонов и хората от ИТН посмяха да извадят истината. Че всъщност данъчен измамник беше назначен за шеф на данъчните. Много умен финансов измамник, според неговите съдружници датчани, от Радев беше назначен за финансов министър. Той дори в прессъобщението си излъга, че имал приходи в бюджета, а това са парите от "Хемус" и ги написаха като излишък. Хората от Варна, Шумен, Плевен и Ловеч трябва да знаят, че тези измамници им взеха бъдещето. Това бе първият коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за номинацията на Пламен Николов от ИТН за министър-председател.

Борисов посочи, че не познава кандидата за премиер, но за него няма значение кой е, щом не е лидерът на "Има такъв народ". 

Според бившия министър-председател, Румен Радев е решил да отмъсти на Слави Трифонов и затова заедно с вицепрезидента Илияна Йотова са започнали да натискат за обявяване на кандидат за министър-председател.

"Който и да беше извадил Слави Трифонов, той щеше да бъде тричан. А дори този, който са предложили, аз не го познавам, но той няма как да знае всичко. Но това е без значение. Значение има, че не е Слави Трифонов. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения", заяви Бойко Борисов.

Борисов е на мнение, че протестът пред президентството след излизането на представителите на "Има такъв народ" е организиран именно от държавния глава в съучастие с Васил Божков.

"Вчера станахме свидетели и на друго - вътрешният министър призна, че се е намесил в изборите. Рашков, ГЕРБ в България пак ви победи. Пак не успя, въпреки репресиите и натиска. Направиха машинациите в чужбина. Рашков да ходи да гони учителките и медицинските сестри, че гласували на изборите. И се хвали от трибунката. А добре, че ние им казахме, че се е увеличил натискът по границата", обвини Борисов.

Той е на мнение, че държавният глава е в паника и че е посял омраза.

"Ние не участваме в абсолютно никакви разговори, забранил съм, с партиите, които вече загробиха държавата. Радев успя в едно - раздели нацията, направи ни да се мразим. Всички казват - ами тогава пак избори. Ще махнат ГЕРБ, ще седнат с ДПС отстрани на софрата, но протестните партии имат шанс. Сега, след като Слави разбра вчера какво направи Румен Радев - да му унижи премиера, да му унижи председателя на ПГ и да му извиват ръцете, той какво ще каже за следващите избори. С кого ще управлява? Само Корнелия Нинова може да си помисли, че с 30 депутати ще управлява стабилно държавата. Това нормален човек, според мен, не може да си го помисли. Но тя явно си го мисли", допълни Борисов.

По думите му, президентът е създал война вътре в политическите партии.

"И няма излизане от това, защото политическата класа вече я няма. Единственият шанс е Слави Трифонов да излезе, защото само той може да ги озапти. Хубав, лош, той е авторитарен, има мисъл. Да излезе и да каже - стегнете се да управляваме, да внесем плана, да оправим бюджета. 300 заболели има днес, в средата на септември ще са няколко хиляди. И когато започнем да умираме в болниците, ще ни е все едно кого ще тричат - Радев или когото и да е. И аз го моля Слави да отиде, да събере лидерите на другите партии и да си понесат отговорността. Да вървим някак напред", каза още лидерът на ГЕРБ.

Според него, възможността за съставяне на редовно правителство е много крехка, защото "те вече се мразят". 

"Не знам как ще се оправят, но единственият виновник се казва Румен Радев", заключи Борисов.