Сайтът е напълно идентичен с официалната страница на правителството. Като мотиви за оставката на министър-председателя са посочени: „Несправяне с управлението на страната и по повод критиките в последния доклад на Европейската комисия”, предаде КРОСС.

Новината завършва с изречението: "Очаквайте съвсем скоро цялото изявление и пресконференция. За контакти - вижте информацията по-долу".

Час по-късно визията на сайта бе променена и там бе обяснено, че поредното "уволнение" на премиера е дело на "блогър, защитник на цифровите права, адвокат за отворен уеб и свободен софтуер от Велико Търново!". Мъжът, който е дал линк към свой профил в нета - с името Богомил Шопов, обяснява, че е "уволнил" Бойко Борисов, защото "не ми харесва управлението на Държавата и все по-често мисля за емиграция, вместо за създавам нещо тук".

"Писна ми и така показвам своя протест. А вие мълчите ли си?", пише още блогърът.

Това е поредната шега с премиера, този път изцяло във виртуалното пространство. Според запознати той е обект на политическа кампания за изборите.

В началото на юли във "Фейсбук" бе обявен "Ден без Бойко Борисов", а за негови инициатори бяха набедени млади социалисти, които отрекоха.
На 11 юли сутринта пък София осъмна с рекламни платна "Ще уволня Бойко Борисов", които обаче оцеляха само няколко часа, след което бяха изрязани и свалени. Ден по-късно се появи и сайт, който също го "разжалва".
Пет дни по-късно стана ясно, че зад кампанията с билбордовете стои РЗС, а министър-председателят заяви: „Нито съм ги виждал, ако искат да ги накачат по всички стени. Мен ме назначава народът и той ме уволнява, а не с билбордове и подобни. Нека си харчат парите".

Последна актуализация в 16.19 ч.