Коя програма да мине? Госпожа Нинова два пъти си дава оставка за неуспешно представяне на изборите. Нормално ли е да го направиш и след това ти да управляваш държавата. Вече не можем да говорим за правова държава след тази година и половина. Нито се спазва Конституция, нито правилник. Партията провалила се на изборите, БСП, изведнъж се оказва, че ще реди държавата. Тогава за какво правим избори? Всичко е толкова тъжно, че само смехът може да ни спаси.

Това заяви пред журналисти в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за отпадането от седмичната програма на проекторешението, внесено от "БСП за България", за приемане на законодателна програма на парламента за периода юли-декември 2022 г.

Той отправи остри критики към правителството в оставка, след като преди минути от БСП съобщиха, че ще върнат неизпълнен и третият мандат, като така държавата отива на нови предсрочни избори.

"За 1,5 години никакъв ремонт не е правен. Заради парите се скараха, кражби и корупция се сринаха. Аз не искам да коментирам другите партии. Слави Трифонов по неговия си начин вчера ги иронизира, че предложи да отидат да го арестуват. И те не отидоха. Разликата при тока - от 80 лева при Борисов - 1400 лева днес. Днес, парламентът, отново посрами всички. Те не допуснаха в пленарна зала да влезе таванът на горивата за хората. Закон, ред, всичко обърнато с краката нагоре. Жалко е, че за половин година счупиха държавата и желаещи да управляват няма. Вече решения няма, дълговете са на тавана, за служебното правителство поне 5 милиарда ще му трябват до края на годината. Забравихме за еврозоната, те провалиха всичко до едно", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Борисов допълни, че в момента никой не иска да управлява.

"Обществените финанси са продънени, дългът е огромен, еврозоната е забравена тема, защото има чудовищна инфлация. Сега всичко започва да излиза - за кражбите, за облагодетелстването им. Аз съм убеден, че служебните министри като влязат ще видят ужаса", каза още той.

По думите му на поредните предсрочни избори ГЕРБ трябва да е първа политическа сила.

"Да върнем добрината, толерантността и да се опитаме с крачки назад да обединим народа", посочи лидерът на ГЕРБ.

"С БСП и с ДПС сме казали, че няма да управляваме. С който класират хората, трябва да осигурим хората", каза той в отговор на въпрос за бъдещ изход от изборите.

Запитан дали би работил с "Продължаваме промяната", Борисов отговори лаконично, че може да работи с всеки, който спазва надписа на Народното събрание - "Съединението прави силата".