Следим с интерес изявленията на българските власти тази седмица, свързани с предполагаемия случай на шпионаж, обявиха от посолството на Великобритания в официалната си страница във Фейсбук.

"Обединеното кралство подкрепя усилията на България като близък европейски партньор и съюзник в НАТО да защитава националните си интереси срещу подобни заплахи", гласи изявлението на мисията.

Снощи и от американското посолство заявиха, че са запознати със разследването на българските правоприлагащи органи, като САЩ изцяло подкрепят усилията на България да защити суверенитета си от злонамерено влияние

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев бяха извикани в Народното събрание, за да бъдат изслушани от депутатите във връзка с разследването срещу председателя на "Русофили" Николай Малинов, който бе обвинен за престъпление срещу Републиката.

Вчера стана ясно, че на руския гражданин Леонид Решетников е наложена забрана да влиза в България за срок от 10 години, а днес от парламентарната трибуна Цацаров съобщи, че същата мярка е приложена и спрямо още един руснак - Константин Малофеев. Той е лидер на "Двуглав орел", една от организациите, за които е работел Малинов. Смята се, че Малофеев е един от спонсорите на руските сепаратисти в Украйна.