Трябваше да се състои дебат между водещите кандидати за президенти. В това е убеден журналистът Даниел Ненчев. В изборното студио на "Директно в новините" той обясни защо е важен такъв дебат, давайки пример от САЩ, където видяхме такъв дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп. "Обществото винаги изисква двата най-силни лагера да се сблъскат публично. Когато сблъскаш двете гледни точки, автоматично имаш и по-висока избирателна активност. А сега видяхме само антагонизъм и противоборство", смята Ненчев. 

Що се касае до посланията в предизборната кампания, журналистът отбелязва, че и този път са липсвали силни идеи и послания. "Този разговор го водихме именно в същото студио и на предишните избори. В идеите на ГЕРБ или на "Има такъв народ" или на която и да е партия аз не чух да се дискутира образованието, например. Никоя политическа сила не зае ясна и категорична позиция и спрямо пандемията. Говореше се със заплахи, но не и с ясна позиция. Както беше и за ваксините, от които хората ги е страх. А е нормално да ги е страх, защото това не беше достатъчно ясно обяснено", коментира Ненчев. 

Попитан за броенето на разписките, той смята, че притеснителното в тази практика е, че бе въведена в последния момент. Ако това беше обявено още от самото начало, то сега нямаше да водим този разговор, убеден е журналистът. Даниел Ненчев повтори и свое наблюдение, което е споделял и друг път пред Dir.bg - че младите хора имат нужда от гласуване през електронните устройства. Като у нас основният проблем това да не може да сработи е липсата на контрол.

Може да гледате изборното студио тук. 

Даниел Ненчев е връстник на НДК, но и на MTV. Завършил е Българска филология и журналистика за електронни медии в Софийския университет. Бил е водещ на предаванията "Денят започва с култура" по БНТ 1, "Нова култура" по Дарик радио и "Мултимедия" по Bulgaria ON AIR, а в момента води две предавания по БНР и подкаста "Trendy" на Dir.bg.

Автор е на книгата "Идеи без граници. 30 интервюта със световни артисти от България", която беше отличена на наградите Златен лъв на Асоциация "Българска книга" в категорията за издателски проект с най-голяма обществена значимост.