Централното оперативно бюро на ДПС взима решение коя ще е кандидат президентската им двойка за изборите на 14 ноември тази неделя. Това съобщи пред журналисти председателят на Движението Мустафа Карадайъ. Той участва в конференция на тема: "Среща на върха: ЕС-Западни Балкани: Преглед и очаквания".

Той припомни, че Централният съвет на ДПС е решил да издигне свои кандидатури и съгласно решенията на Централния съвет в неделя предстои ЦОБ и Централният предизборен щаб да вземат решенията за това кои ще са кандидатурите.

На въпрос дали е възможно кандидатът на ДПС за президент да бъде преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира: "Не противоречи на законите на физиката".

Карадайъ коментира и замесването на името на Делян Пеевски в Досиетата "Пандора".

"Какво има в "Пандора Пейпърс"? Това, което чух, което представи г-н Пеевски пред медиите е достатъчно ясно", посочи председателят на Движението в отговор на въпрос ще ревизира ли ДПС отношението си към Делян Пеевски предвид разкритията в "Пандора Пейпърс".

Преди дни в своя позиция до медиите Пеевски посочи, че трите фирми, посочени в досиетата "Пандора", били дъщерни дружества на негова компания, която той е декларирал. Във връзка с думите на Пеевски, бивш депутат от ДПС, председателят на Движението попита: "Декларирана фирма, която е собственост на други фирми, как да не е декларирана?".

"Ние декларираме онова, което притежаваме като юридическо лице, а не съдържанието на юридическите лица. И аз попълвам декларации, погледнете съдържанието на декларациите, сега извинявайте, ако нещо не ви е ясно, ще ви помоля още веднъж да го прочетете", коментира председателят на ДПС.