"Няма да допуснем България да се циганизира, а Европа да се турцизира". Това заяви в интервю водачът на листата на ВМРО за европейските избори, Ангел Джамбазки. Като досегашен евродепутат Джамбазки е заявявал категорични позиции против либералния модел на мултикултурализъм, ислямизацията, нелегалната миграция и Истамбулската конвенция.

- Г-н Джамбазки, миграционната криза беляза европейския континент през последните години. Смятате ли, че резултатите от предстоящите на 26 май избори биха оказали влияние върху готовността на милиони мигранти, намиращи се в момента в лагери на територията на Турция, да се отправят на т.нар. "Поход на надеждата" към страните членки на ЕС?

- Кризата с мигрантите безспорно беляза настоящия мандат на Европейския парламент и на Европейската комисия. Станахме свидетели на безпрецедентна криза, невиждана до този момент в ЕС от създаването му до сега. Този "Поход на надеждата" е очевидна провокация и е една нова тактика, при която нелегални мигранти биват насърчавани от либерални НПО-та да се събират на големи компактни групи и да оказват натиск по границите на суверенни държави. Неправителствените организации се превърнаха в една пета колона на нелегалната миграция и трафика на хора. Охраната на границата е суверенно право на всяка държава и е от съществена важност за сигурността, особено що се отнася до нашата страна, която е външна граница на ЕС. Много е важно да се замислим над действията на подобни организации, които безнаказано стават съучастници в международния трафик на хора.

- В самия край на своя настоящ мандат ЕП прие на първо четене пакета "Мобилност" на Макрон. Смятате ли, че загубихме тази битка?

- Бих призовал да се запази спокойствие по този въпрос. Пет години бранехме българския интерес в сферата на транспортния бизнес. Доходите в този бранш, който засяга около 150 000 български семейства, достига до 4 000 лева. Нашите западни партньори им завидяха и се опитаха да фалират българските фирми, за да вземат работниците, т.е. да преселят 500 000 души към Германия и към Франция. Пет години не допуснахме това да се случи, ще се борим това да не се случи и през следващия мандат. Европейската битка е дълъг мач, в който трябва да си внимателен на всеки етап.

- В Италия "Лигата на Салвини" вече е първа политическа сила, в Холандия "Форум за демокрация" победи на регионалните избори. Очаквате ли в следващия Европарламент да има обединение на партии, които са противници на ислямизацията, имиграцията както и на Истанбулската конвенция? 

- Вярвам, че въпреки че вирусът на мултикултурализма е заразил редица европейски общества, те започват да осъзнават истината. Няма как горди нации с велика история да се примирят с ислямизацията и подмяната в техните общества. Франция и Германия се ислямизират с невиждани темпове. Италия се бори с нашествието в Средиземно море и с катастрофалната политика на предишни правителства. Ляво-либералните европейски партии тепърва ще трябва да отговарят за това как съумяват да съчетаят любовта си към ислямизма с крайния либерализъм и джендър идеологията.

Политиците от големите политически семейства на ЕНП и ПЕС обвиняват Европа, че не прави достатъчно за хората на Черния континент и че трябва да приемем милиони мигранти. Ние, обаче не сме колониална държава и няма нужда да плащаме чужди дългове. Трябва да продължим да браним външните граници на Европа. Една от характеристиките на държавността е охраната на границата. Не ме интересуват тези европейски семейства. Аз имам едно семейство и това е България. Имам едни началници и това са българските избиратели и ме интересува само това, да живеят добре. Европа се променя и трябва да сме част от тази промяна за по-добро позициониране на България в Европейския съюз

- Заявявали сте, че моделите за интеграция на ромите, които Европа налага, не са приложими у нас. Какво предлагате да се направи по този въпрос и какви други проблеми виждате по тази ос?

- Мултикултурализмът означава арабизация и турцизация на Европа и циганизация на България. Няма да допуснем подобно нещо да се случи. За жалост, представителите на циганския етнос продължават да не разбират мястото си в обществото и разчитат на престъпността като метод на препитание. Кражбите, побоите и неплащането на данъци за много от тях са начин на живот. В последно време ставаме свидетели на провокации, чиято цел е да се разколебаят българите и да загубят мотивация да гласуват. Това не е полезно, защото когато не гласуват българите, които си плащат сметките и данъците, ще упражнят правото си на глас платените в катуните и те ще определят бъдещето на България. Това работи в полза на ДПС. Наблюдава се тревожна тенденция на все повече хора, отричащи турското робство. Затова бе направена и грозната провокация с призив да се учи турски език в училищата. Това няма да стане. В България турски език се учи само по желание.