Зам.-председателят на ГЕРБ коментира пред bTV евентуално ново управление на неговата партия след изборите

Ако ГЕРБ получи силно мнозинство, лидерът ще реши кои ще бъдат министрите му. Трябва да мобилизираме максимално усилията си, за да имаме 121 депутата и да управляваме с тези, с които говорим на общ език”, заяви той.

И също като Бойко Борисов изрази дълбока увереност, че „гражданите ще излязат на 5 октомври” и няма да има нов предсрочен вот.

Цветанов уточни, че двамата с лидера на ГЕРБ ще водят по две листи, но имат и други "достатъчно силни кандидатури".

Бившият вътрешен министър беше категоричен, че след 5 октомври Реформаторският блок тряба отново „да седне на една маса с лидера Борисов”, въпреки че самият той преди дни заяви, че няма да се коалира с тях.

Реформаторският блок беше прекалено рязък, остър, непоследователен. Избирателите му все пак трябва да знаят каква е перспективата”, допълни Цветанов.

Той отново постави инфраструктурните проекти като в платформата на ГЕРБ. И дори направи връзка с войната по пътищата, като изтъкна, че по времето на ГЕРБ жертвите в катастрофи били двойно по-малко.

Виждате колко е натоварена магистрала „Тракия”. Вчера пак имаше тежка катастрофа, защото интензивният поток води до застрашаване на човешкия живот. Точно в управлението на ГЕРБ традиционните 1000-1100 жертви на пътя бяха намалени на 600 към 2012 г., което е с нива от 1963 г", подчерта Цветанов.  

Той коментира и инициативата да се полее с кофа ледена вода, но не като част от международната благотворителна кампания Ice Bucket за болните от амиотрофична латерална склероза, а в подкрепа на децата с… "алтруизъм". Така поне се чува да казва във видеото, което сам качи във Фейсбук.

С аутизъм, с аутизъм", коригира се Цветанов и добави: "Аз съм участвал и друг път в кампании за аутизма – всеки трябва да допринесе. Аз ще направя дарение 1000 лв., колегите също ще се присъединят, така че има смисъл".

Според последното проучване на социологическа агенция "Афис" в парламента имат шанс да влязат 7 партии, но ГЕРБ няма да събере пълно мнозинство.