"Дженеръл Дайнамикс" и "Патрия" са подали реални оферти за бойните машини на българската армия, съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов, след като награди най-добрите армейски спортисти, съобщи "24 часа".

Германската фирма е поискала да се направи проект, какъвто има в Румъния, а френската - директни преговори между правителствата.

"Това можеше да стане преди парламентът да гласува процедурата. След като парламентът я е гласувал, ние продължаваме по нея. Ако депутатите решат нещо друго в по-късен момент, ще изпълняваме него, но към този момент положението е такова", обясни военният министър. Изпратени са допълнителни въпроси до двете фирми, на които трябва да отговорят до петък, след което ще се продължи процедурата.

По време на церемонията Красимир Каракачанов поръча и лейтанантски пагони на боксьора ни Кубрат Пулев, който става офицер от резерва. "Българската армия винаги ще има човек в мое лице, който да я подкрепя. Готов съм да съдействам по всички възможни начини и по всяко време. Много съм горд от това, че ставам офицер", отбеляза Пулев.