Бившият депутат от БСП и лидер на партия "Нормална държава" Георги Кадиев обяви, че влиза в надпреварата за кмет на София. Той съобщи новината в официалната си Фейсбук страница.

Ето какво написа Кадиев:

"Скъпи приятели и сподвижници,

След разговори с много от вас реших да приема предизвикателството и да се кандидатирам за кмет на София на предстоящите избори.

За мен изборите не са разговор просто за тротоари и градинки, а политически сблъсък за развитието на София и България. Този сблъсък е между леви, десни и либерални идеи, и те имат нужда от своето представителство и защита. Винаги съм бил ляв човек, имам лява политическа биография и съм ляв кандидат за кмет. Не възприемам тезата, че в местната политика няма ляво и дясно и няма политика. Напротив, всичко е политика- и общинските данъци, и общинското здравеопазване, и общинското образование, транспорт и строителство. И като ляв кандидат защитавам леви политики и предлагам леви решения.

Много от моите разбирания и идеи са коренно противоположни на идеите на други кандидати за кметове и това ще проличи в кампанията. Вие имате право на по-голям избор на кандидати, платформи и идеи, затова участвам. Няма нищо по-хубаво от конкуренцията на идеи и тя, убеден съм, ще роди най-доброто за града ни.

През следващите дни ще ви запозная подробно с програмата си. Надявам се да направим умна, интелигентна и смислена кампания, като избегнем личните нападки (макар че и през това съм минавал многократно).

СОФИЯ ЩЕ БЪДЕ ПО-ХУБАВА.

И нека всички работим за това".

През ноември 2009 година Георги Кадиев беше издигнат от Коалиция за България за кмет на столицата, но загуби от опонентката си от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.