"Бойко Борисов не трябва да се връща начело на България, дясното пространство няма шанс да избуи, докато се управлява от него". Това каза в интервю за bTV Иван Костов, който излезе от активната политика и създаде Лаборатория за управление на рисковете.

По думите на Костов в момента Борисов е лидерът на опозицията в парламента, а позициите на Реформаторския блок трудно се разбират и тълкуват.

"Не е ясно къде стои Реформаторския блок по отношение на ГЕРБ", каза бившият лидер на ДСБ Иван Костов. Той допълни, че и на Радан Кънев не му е лесно в момента, а реформаторите се отдалечават от хората.

Той отказа да коментира ролята на Меглена Кунева. Според Костов политиците би трябвало да преследват идеални цели, но в много отношения българска политика не е тази идеална дейност.

Той предположи, че са възможни предсрочни избори след вота на Европейския парламент, но това ще стане ясно след евроизборите.

Иван Костов коментира и депутата от ДПС Делян Пеевски. "Той не държи калема. Той не е човек, не е политик, а маша, инструмент и ако не е той, друг ще дойде", заяви Костов.

Според Костов бившият президент Георги Първанов с критиките си към Пеевски се опитва да подаде ръка към Ахмед Доган.

"Почетният председател на ДПС може да спре премахването на плоския данък",
допълни Костов, като коментира ролята на Доган в българската политика.