По думите на Москов, се получава една добра сплав между двете партии, предаде БГНЕС.

Преди дни сайтът "Всеки ден" цитира бившия главен секретар на СДС Иван Сотиров, да казва: "Мартин Димитров не е толкова неориентиран, за да не вижда, че Костов го завлича на дъното, и че СДС агонизира". Причина за разделението била и разочарованието на Димитров, че синята партия е пренебрегната и седесарите нямат думата, оставени далеч от властта. В ГЕРБ имало своеобразна директива политически лица от СДС да не заемат първи и втори позиции.

"Очакваме да намерим и механизъм там, където имаме различни мнения да ги представяме с коректност и търпимост към чуждото виждане", цитира пък Bnews самия Костов в навечерието на срещата.

Петър Москов обаче призна, че по време на днешните разговори са били отчетени ред противоречия, които не кореспондират с национално заявената политика от страна на ГЕРБ. Той увери, че в ръководството на ГЕРБ ще бъде внесена допълнителна яснота по повод тези противоречия, а именно, че на места кметове на Синята коалиция не срещат съответната подкрепа от ГЕРБ по принципни въпроси като бюджета на страната.
„Когато се върви в една посока е редно тази посока да не бъде само на национално, а и на местно ниво“, коментира Москов.

Лидерите на двете партии коалиционни партньори не пожелаха да дадат изявления по повод срещата. Иван Костов съобщи само, че следващата среща между двете ръководства ще се проведе през април – този път в централата на ДСБ.

От своя страна Мартин Димитров определи днешния ден като успешен, с оглед на провелата се „среща за стиковане на вътрешни позиции“. Единственият въпрос, на който лидерът на СДС отговори, бе кой в Синята коалиция ще играе ролята на лошото и доброто ченге, спрямо ГЕРБ“.
„Тези филми не сме ги снимали още, но когато сме готови, ще ви уведомим специално“, каза той в отговор на журналистически въпрос.

Вижте видео от изявлението на Петър Москов