Не бих и направил компромис с ценностите си. Той притежава подходящите за този пост образование, професионални качества и практически опит.

Това заяви на пресконференция в Ямбол министърът на отбраната и съпредседател на Реформаторския блок Николай Ненчев, цитиран от БТА.

"Истерията около кандидатурата на Исмаилов е опасна и за националната сигурност", предупреди Ненчев и напомни, че той никога не е членувал в политическа партия.

За оттеглянето на Орхан Исмаилов настоява Патриотичният фронт, който подкрепя правителството. От ПФ очакват решението на премиера Бойко Борисов и увериха, че няма да се разцепят заради казуса със зам.-министъра на отбраната.

На въпрос за възникналите проблеми в Реформаторския блок Ненчев отговори, че те са свързани със структурата и организацията на Блока, а не се основават на политики и политически приоритети и не застрашават подкрепата за правителството и неговата стабилност.

Помолен да коментира кадровото състояние на армията, министърът каза, че "сега има повече от 700 свободни офицерски длъжности и още толкова войнишки".

АНКЕТА: Да бъде ли оттеглен зам.-министър Орхан Исмаилов?